Nowoczesna architektura : Centrum interpretacji andaluzyjskiej prehistorii / Luis Machuca & amp; Współpracownicy

Dzięki uprzejmości Luisa Machuca & Associates Projekt Ośrodka interpretacji andaluzyjskiej prehistorii autorstwa Luisa Machuca Associates, umiejscowiony w narodowym punkcie orientacyjnym, wzmacnia i opiekuje się tą cechą poprzez jej obecność na istniejącym terytorium.
Celem ich projektu było odróżnienie drugiego punktu orientacyjnego, muzeum i parku od ich najbliższego otoczenia, zarówno w dzień, jak iw nocy.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Projekt nie przeszkadza nam w zintegrowaniu muzeum ze zboczem wzgórza, dostosowując go do miejsca zarówno pod względem cech formalnych, jak i wyboru materiałów, które składają się na skórę budynku.
Topografia parku nie powinna być modyfikowana przez nowy budynek, tylko dlatego, że umożliwia jego wygodne zwiedzanie.
Dzięki uprzejmości Luisa Machuca & Associates Park archeologiczny Dzięki uprzejmości Luisa Machuca & Associates Propozycja tworzy nowe ścieżki i klomby, a drogi mają betonową nawierzchnię, która umożliwia ukształtowanie terenu tam, gdzie jest to konieczne.
Tymczasem w innych obszarach drewno poddane recyklingowi zostanie ustanowione, z uczuciem, jakby unosił się nad polem.
Ścieżki w niektórych obszarach zmieniają się w punkty widzenia, dzięki czemu odwiedzający mogą mieć specjalny widok na krajobraz.
Drogi zewnętrzne Dzięki uprzejmości Luisa Machuca & Associates Dzięki temu projektowi ludzie mogą poczuć się jak w jaskini na zewnątrz budynku, ponieważ jeśli przejdziemy pod kawałkiem, który usiłuje osiedlić się na jednej ze stref wejścia, docieramy na dziedziniec, jest częściowo pokryty budynkiem.
Tutaj mieliśmy okazję stworzyć strefę odpoczynku bliską naturze.
Otwarte audytorium zostało zintegrowane z budynkiem muzealnym w ramach bardzo charakterystycznej topografii terenu, a także pomaga kształtować wyżej opisany sąd.
Ponieważ jest dobrze chroniony przez swój własny kształt, ma również bardzo dobre właściwości akustyczne.
Dzięki uprzejmości Luisa Machuca & Associates Szlaki Muzeum Dzięki uprzejmości Luisa Machuca & Associates Goście przybywający do holu na piętro wsiadają windą lub schodami, az tego miejsca schodzącego łagodnym zboczem przemierzają szlak muzeum aż do chwili przybycia do lobby.
W części końcowej znajduje się tymczasowa hala wystawiennicza, która może być początkiem trasy lub działać autonomicznie.
Muzeum można również odkryć z przeciwnego kierunku ze względu na kształt łuku, ponieważ oba końce łączą się z windą i klatką schodową.
Architekt: Luis Machuca & Associates Architekt i reżyser: Luis Machuca Santa-Cruz Architekci: Luis Machuca, María Machuca, Manuel Rodríguez Architekt-Museology: León Carlos Álvarez Lda.
bellas artes, muzealnictwo: Miriam Díaz Lda.
bellas artes muzeologia, scenografia: Blanca Machuca Archeologia-muzeologia: María del Mar Espejo Muzeologia Inżynierowie INGHO: Pedro Cantalejo Inspektor ilości-architekt: José Manuel Caro Studenci architektury: Eszter Berecz, Ana García, Rafael Gimbel
[podobne: pręty mosiężne, gruz kruszony, namiot magazynowy ]

Powiązane tematy z artykułem: gruz kruszony namiot magazynowy pręty mosiężne